Velkommen | Bilder | Oppskrifter | Tema | Produkter | Kurs | Om meg | Kontakt

 

 


Ostekake trinn for trinn


 

Finn en feil ved bildet nedenfor

- ja, det skulle ha vært vaniljesukker i stedet for bakepulver;-)

 

 

Lag boysenbærgele etter anvisning på pakken. Hell over i ønsket form og la stivne i kjøleskap. Dersom du får luftbobler i geleen er det lurt å fjerne disse med en skje e.l. ellers vil det vise gjennom på kaken.

 

 

Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk bare halv mengde vann (dvs. 2,5 dl).

 

Avkjøl, mens du lager ostemassen:

Bland sammen philadelphiaost, 5 ss sukker, 5 ts vaniljesukker og 5 dl. kremfløte.

 

Mix alt til kremkonsistens, og bland inn den avkjølte gule geleen.

 

Hell over den stivnede røde geleen i formen, og la stivne i kjøleskap.

Dersom du har dårlig tid kan du i stedet sette formen i fryseren i max. 1 time.

 

 

Når ostemassen har stivnet er det tid for å lage kjeksbunn.

 

Knus kjeksene i foodprocessor, og bland inn 250 gram mykt smør.

 

Fordel den klebrige massen over ostemassen i formen før smøret stivner og sett til avkjøling.

 

 

 

Dypp formen raskt i varmt vann, og hvelv over på ønsket fat.

 

 

Nam, nam;-)

 


Ostekaker som jeg har laget


 

Gift pan og Viennese swirl pan

 

    

 

Embossed heart pan og Poinsettia pan

 

    

 

Lynet McQueen og Poinsettia

 

    

 

Vienesse Swirl og Pupper med cocktailbær

 

    

 

Embossed Heart med boysenbær og appelsingele

 

    

 

Barnevogn og gave form

 

    

 

Skjell form

 

    

 

My little pony og Askepott

 

    

 

Halloween og kaninhode

 

    

 

Care Bear og Donald

 

    

 

Poinsettia / Julestjerne

 

    

 

Super Mario