Velkommen | Bilder | Oppskrifter | Tema | Produkter | Kurs | Om meg | Kontakt

 

 


Sjokolader med eller uten fyll


 

Støp små sjokolader i våre snopeformer med div. motiv.

Du kan lage figurer i ren sjokolade, eller du kan lage noen med valgfritt fyll. Det beste er å lage begge deler, - det gjør nemlig jeg.  

 

1. Pensle formen med smeltet sjokolade, la det stivne og fyll i med f.eks:   

 

- Smil-, sjokolade-, karamell-, jordbærsaus.

- Smørkrem i ønsket farge

- Smørkrem med tilsatt peppermynteolje.

- Gele i valgfri smak.

- Nøtter eller mandler.

- Marsipan i valgfri farge evt. tilsatt essens.

- Nøtte eller sjokolade pålegg.

- Syltetøy.

- Mintkrem

 

2. Pensle et lokk av smeltet sjokolade, la det stivne og kos dere!!

 


 

           

 


 

Tips!

Putt det snopet i en av Cacas sine snopeposer i valgfritt motiv, og du har en flott hjemmelaget gave som du kan overraske bursdagsbarnet, julebukkene eller vennene dine med.

 

Tips!

Se oppskrift på seigmenn på oppskriftssiden min, og lag flotte seigmenner i valgfritt motiv. Du får en flott effekt ved å rulle de i sukker og pensle med spiselig glitter fra Cacas.

 

Tips!

Støp påskeegg eller minibamse i sjokolade som vist på bildet. Cacas selger eggeformer i en pakke med tre forskjellige størrelser, og de kan også brukes til å støpe sukkeregg.

 

Tips!

Cacas har flere typer former i porsjonsstørrelser som er fine til å støpe små sjokoladeskåler i. Da pensler du bare formen med sjokolade og lar dette stivne (gjenta til passelig tykkelse) og vips så har du en flott sjokoladeskål som f.eks. kan brukes som dessertskål. Fyll den med en passende dessert og server. Mmm deilig. Også disse formene kan fylles med valgfritt fyll og lukkes med et lag sjokolade på toppen. Putt resultatet i Cacas sine flotte snopeposer og du har en flott gave til søtmonsen.

 

Tips!

Støp små gipsfigurer i snopeformene, og fest magnet på baksiden. Fine til å henge på kjøleskapet.

 

I USA har de noe som heter Candy Melts, som de bruker til å fargelegge snopet i riktig farge etter motiv. Dette selges ikke i Norge, men en kan jo bruke hvit sjokolde, og farge denne med konditorfarge. Ideene er mange...

 

 

 

 


Bilder av div. snop som jeg har laget


 

    

 

            

 

    

 

 

 

 

 

 


Myke karameller


 

3 dl kremfløte

50 g smør

3 dl sukker

1 1/2 dl lys sirup

1 1/2 ts vaniljesukker

 

Det skal koke minst en time. Det kan røres i før det koker, men etterpå skal det ikke røres i før det har begynt å synke. Passer til en form på 16 x 20 cm, lett å dele etter at det har stivnet.

 

Denne oppskriften fant jeg på internett da jeg og min datter Kristine skulle lage julesnopet i 2003.

 

Vel, jeg kan dessverre ikke si meg helt enig i at de er lett å dele etter at det har stivnet. Dvs. de er lette å dele, men de er så sprø at når du skjærer i massen så sprekker de, og det blir dermed ikke så fine biter. Vi helte derfor massen utover et bakepapir, og før det stivnet, stakk vi ut små figurer med utstikkersettet som vist nedenfor. Da ble det slik skjønne små figurer i passelige størrelser:

 

Mmmmmm... de er kjempegode!!

 


Karameller


 

2 dl sukker

2 dl fløte

2 dl sirup

 

Hvis du ønsker det:

Hakkede nøtter eller mandler.

 

Hell sukker, fløte og sirup i en stor gryte. Rør sammen, må koke lenge og røres med jevne mellomrom. Ta vanntesten (se under) slik at du vet når karamellmassen er ferdig. Hell massen i en form med oljet bakepapir i bunnen. Avkjøl. Skjer i passende biter, og pakk evt. inn i cellofan.

 

Hvis du vil ha nøtter/mandler i, rør dem inn i karamellmassen før den helles i form. Og vær forsiktig, karamellmassen blir svært varm hold små barnefingre unna.

 

Vanntesten:

Det er lurt å ta vanntesten på karamellene. Det vis si at du drypper litt av karamellmassen i et glass kaldt vann. Grunnen til dette er at du ser hvor harde karamellene blir når de er ferdig stivnet.

 

Kjempegod sjokolade med myk karamell

 

Dersom man har en god karamelloppskrift. Halver koketiden. Pensle sjokoladeformene med sjokolade. Hell i karamellen. La det stivne… Og dekk bunnen med sjokolade. Egner seg best i kjøleskapet!!